Hírek

2006.01.31. 17:12

Keresik a pesti lövöldözőt

Meglőttek egy férfit hétfő este Budapesten: az indíték egyelőre ismeretlen. A rendőrök szerint nem szaporodott a lövöldözések száma.

Vég Márton

A rendőrök már kihallgatták a kórházban azt a 30 év körüli férfit, akire hétfőn este több lövést is leadott egy ismeretlen tettes Budapesten. A főváros X. kerületében, egy kőbányai lakóövezetben történt támadás során a parkoló gépkocsijában ülő férfi a lábán súlyosan megsebesült, míg az elkövető ismeretlen típusú kocsival elhajtott a helyszínről. „A jelenleg kezelés alatt álló sértettet már meghallgatták a rendőrök, de vallomásának tartalma a nyomozás sikerességének érdekében egyelőre nem nyilvános” – mondta a reggel.hu-nak Schön Péter őrnagy. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályvezetője annyit azonban elárult, hogy nincs konkrét gyanúsítottjuk, amiből arra lehet következtetni, hogy a férfi nem ismert rá a lövöldöző támadójára.

A nyomozás nem reménytelen. Egyrészt a helyszínelés során talált bizonyítékok, másrészt az a körülmény segíti a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának munkáját, hogy a támadás a nyílt utcán történt. „Szemtanúkat keresünk, akik látták vagy hallották az akciót, mert minden információ fontos lehet” – mondta Schön Péter. A nyomozók egyelőre nem tudják, mi volt a támadás indítéka, egyelőre talán csak a rablási szándékot lehet kizárni, mivel a jelenlegi adatok szerint nem zsákmányolt semmit az elkövető. Lapunk kérdésére ugyanakkor Schön Péter leszögezte: „semmiképpen nem beszélhetünk növekvő tendenciáról, nem szaporodtak el a lövöldözéses bűncselekmények”.

A rendőrök időközben azonosították a gyöngyösi lövöldözőt: a 29 éves R. László még szombaton adott le három lövést egy férfira, akivel előtte szóváltásba keveredett. A feltehetőleg szerelemféltésből tüzelő R. László a helyszínről elmenekült, és azóta ismeretlen helyen bujkál.

Borsodban is repkedtek a golyók

Az Ózd közelében fekvő Arlón két helyi család között tört ki konfliktus hétfőn. Az összecsapásban a támadók egyike több lövést is leadott egy puskából. Az egyik lövedék kitörte egy ház ablakát, és a falba csapódott. Egy több tagból álló csoport egy másik házat ostromolt meg kövekkel és Molotov-koktélokkal, aminek következtében kigyulladt a ház tetőszerkezete. A riasztás után több mint 40 rendőr érkezett a helyszínre, és sikerült is megfékezniük a két feldühödött családot. Végül a támadók közül 11 személyt állítottak elő, közülük 4 főt őrizetbe vettek, míg a sértetti oldalról 8 embert kísértek be meghallgatásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!