Hírek

2005.11.28. 00:00

Testvére lőtte le a honatyát

Testvérbátyja lőtte meg szombaton azt a Nógrád megyei MSZP-s országgyűlési képviselőt, aki a vadászaton történt baleset után a kórházban meghalt.

Szakács Árpád

Urbán Árpád szocialista honatyát a Balassagyarmat és Érsekvadkert közötti vadászterületen érte a végzetes, szívtájéki lövés. A politikust azonnal a balassagyarmati kórház intenzív osztályára szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Kaszás Ottó, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a 63 éves Urbán Árpádot 73 éves bátyja lőtte meg. Hozzátette: a testvérek nem látták egymást, miközben hajtották a vadakat. Amikor a vaddisznók kiszaladtak a földútra, az idősebb testvér oldalra fordulva lőtt, és az öccsét találta el. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja, a helyszínelést a rendőrség végezte.

Az elhunytat az Országgyűlés saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Lendvai Ildikó frakcióvezető és Hiller István MSZP-elnök közös közleményben fejezte ki részvé-tét a tragédia miatt. Urbán Árpád országgyűlési képviselő halálával súlyos veszteség érte a szocialista pártot, amelynek 1989-től tagja és elkötelezett politikusa volt – áll a dokumentumban. Az Urbán családot üldözi a nem mindennapi balsors: információnk szerint 1996-ban Urbán Árpád másik fiútestvére szenvedett halálos balesetet. A szerencsétlenül járt férfit saját unokaöccse, a mostani vadászbalesetet okozó testvér fia ütötte el a mintegy húszezres lélekszámú Balassagyarmat egyik forgalmas utcáján. Az akkori helyi híradások szerint a vendéglőt üzemeltető gázoló férfi egész éjszaka dolgozott, vendégeivel alkoholt is fogyasztott. Reggel hazafelé indulva a volánnál elaludt, így ütötte el saját nagybátyját, aki végül belehalt sérüléseibe.

Urbán Árpád 1942-ben született a Nógrád megyei Ipolyvecén. 1967-ben diplomázott az egri tanárképzőn, és testnevelés–biológia szakos tanár lett. 1990 és 1994 között általános iskolai igazgató.  A Cserháti Vadásztársaság elnöke. 1994 és 1998 között, illetve 2002-től az MSZP parlamenti képviselője.

Októberben milliárdos volt az áldozat

Több mint egy hónappal ezelőtt Bócsi András milliárdos vállalkozó szenvedett halálos balesetet Nógrádban. Őt is az egyik társa ölte meg. A vadász elmondása szerint egy vaddisznó mozgását látta a közelben, és 10 méterről a golyós vadászfegyveréből leadott rá egy lövést, amely fejbe találta az üzletembert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!