Hírek

2005.11.30. 00:00

Ki tudja, hogy ki ez a lány?

Az Interpol segítségét kérte az olasz rendőrség annak a fiatal lánynak az azonosításához, akit Aversa városában találtak meg holtan. A nő korábban magyarnak vallotta magát.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="189"] Az olasz Caserta24ore.it internetes honlap közölte a lány képét
[/caption]Továbbra sem sikerült azonosítani azt a fiatal lányt, akinek holttestét a dél-olasz Aversa városában, egy hulladéktartóban találták meg. Két lövéssel végzett az ismeretlen tettes az áldozattal. Török Tamás, Magyarország római konzulja lapunk érdeklődésére azt mondta: folyamatosan tartja a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, de egyelőre nincs pontos információ arról, hogy valóban magyar volt-e a lány. Török szerint a fiatal nőt az olasz rendőrök még októberben igazoltatták egy olyan területen, ahol köztudottan prostituáltak vannak. A hatóságoknak a lány akkor azt vallotta, hogy magyar állampolgár. Mivel nem tudott a helyszínen felmutatni iratokat, felszólították, hogy néhány napon belül tegye ezt meg: ám a lánynak nyoma veszett. Török szerint az olasz hatóságok az Interpol, így Magyarország segítségét is kérték, hogy azonosítsák a huszonéves áldozatot.
A konzul szerint nincs pontos adat arra, hogy hány magyar prostituált dolgozhat Olaszországban, mert hazánk állampolgárai csak akkor fordulnak a képviselethez, ha valami gondjuk van. Földi Ágnes, a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének elnöke sem tudott pontos számokkal szolgálni. Mint mondta: azért, mert „gyakran kéthetes turnusban jönnek-mennek a lányok”. Földi szerint ma már Japán, illetve Kanada a fő célpontja a magyar prostituáltaknak. Ám a repülőjegy olyan költséges, hogy az erre valót általában Olaszországban vagy Ausztriában keresik meg a több pénz reményében külföldre utazók. Földi szerint nem mindig a magas kereset a fő ok arra, hogy a prostituáltak külföldön próbálnak szerencsét. Azok, akiket sokszor kaptak el a magyar hatóságok tiltott kéjelgés miatt, inkább külföl-
dön várják meg büntetésük két- éves elévülését, és csak azután térnek haza Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!