Hírek

2005.11.28. 00:00

Januártól 40 ezret kapnak az újszülöttek

Babakötvény bevezetéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be a kormány. Jövő évtől az újszülöttek Start számlájára 40 ezer forintos állami támogatást utalnak át.

B. B.

A gyermekvédelmi támogatásra jogosultak 7 és 14 éves korukban további 30-30 ezer forintot kapnak. A kormány kamatadó-mentesség mellett a megtakarításokhoz állami kiegészítést nyújt. Ez a szülői megtakarítás 10 százaléka, évente legfeljebb 6 ezer forint, a rászoruló gyermekeknél ennek a duplája. Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint a rászorulók (akiknek a szülei egy fillért sem tesznek hozzá az állami támogatáshoz) 18 éves korukra 220–250 ezer forinthoz férhetnek hozzá. Havi 10 ezer forintos szülői befizetéssel számolva 4,3 millió forint is összegyűlhet. Medgyes Tamás, az ellenzéki párt politikusa úgy fogalmazott: „Jó irányba tett lépésnek tekinthető a javaslat, ugyanakkor a Fidesz jelentéktelennek tartja a 40 ezer forintos induló öszszeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!