Hírek

2005.11.09. 00:00

A fiatalok ügyéről is vitatkoztak a parlamentben

Az ifjúság helyzetéről tartott politikai vitanapon is a megszokott kormány–ellenzék véleménykülönbség bontakozott ki tegnap a parlamentben. A Fidesz szerint a versenyképes tudás megszerzéséhez, az otthonteremtéshez, a családalapításhoz valamint a munkába álláshoz kell segítséget nyújtania a kormánynak.

Sz. Sz.

Szijjártó Péter (Fidesz) sürgette a kabinetet, hogy alkosson törvényt az ifjúságról. Bírálta a kormányt, amiért nem fizetnek ki megítélt támogatásokat, ezért páldául tanárok és civil szervezetek hiteleznek az ifjúsági tárcának. Az ellenzéki padsorokból elhangzott az is, hogy a fiatalok körében jóval nagyobb a munkanélküliség, mint hangoztatták. Többek között a Start-kártya, a Fészekrakó Program valamint a felsőoktatásban tanulók juttatásainak emelését tartják előrelépésnek. Mesterházy Attila, az ifjúsági tárca államtitkára kiemelte: a fiatalok már kevésbé félnek élethelyzetük romlásától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!