Hírek

2005.10.11. 00:00

Októberi akciók az ADSL-piacon

Ingyenes ADSL-kapcsolat az év végéig, 50 százalékos kedvezmény – néhány példa a hazai internetszolgáltatók októberi ajánlataiból.

V. G.

 A folyamatos akcióknak is szerepük van abban, hogy júniusra már a hazai lakosság 16 százalékának volt otthoni internetkapcsolata. Ingyenes ADSL-hozzáférést – telefonvonali szélessávú internetkapcsolatot – kínál októberi akciójában több hazai internetszolgáltató is. A többek között az Enternet, a Vivanet és az Interware által is kínált konstrukciókban az új egyéni és üzleti előfizetők belépési díj, valamint év végéig havidíj nélkül juthatnak gyors világhálós eléréshez. Januártól azonban már 6-8 ezer forintot kell fizetniük a kapcsolatért – derül ki a hazai internetszolgáltatók ajánlatait publikáló Isite internetes portál adataiból.

Ötven százalékot jóval meghaladó kedvezményt kínál a GTS-Datanet is a szerződéskötéstől számított négy hónapig. Az akciós időszakban a havidíjat felező szolgáltatók közé tartozik a piacvezető T-Online és a Drávanet. Úgy tűnik, hosszú évvégi hajrába kezdtek a cégek, s erre szükség is lesz, hiszen a T-Com az év végére 350 ezer ADSL-előfizetővel számol saját területén. Az első fél év végén azonban még csak 291 ezer ADSL-ügyfél volt országszerte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint, ráadásul közülük mintegy 40 ezer az Invitel területén, és nyilván a többi koncessziós telefontársaságnak is van néhány ezer előfizetője. Novemberben és decemberben ezért valószínűleg még több szolgáltató kínálatában jelenik meg a „duplanullás” konstrukció, ahol az új előfizetők belépési és néhány hónapig előfizetési díj nélkül kapcsolódhatnak széles sávon a hálóra.

Magyarországon az első félévben az előző év hasonló időszakához képest ötödével nőtt az internet-előfizetők száma, megközelítve a 784 ezret, szintén a KSH adatai szerint. A leglátványosabb fejlődés a telefonvonali szélessávú internetkapcsolatok számában következett be, június végén 291 ezer ADSL-felhasználó volt, ez 75 százalékos növekedést jelent éves szinten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!