Hírek

2005.10.25. 00:00

Bál van az operaházban

Amióta megalakult a Budapesti Operabarát Alapítvány, hagyománynak számít az évenként megrendezett Operagála. A jeles esemény nem csupán fényes estély, hanem nagyszabású jótékonysági program is.

V. A.

Idén nevezetes évfordulók fémjelzik a gálát: az alapítvány 15., Belgium pedig függetlenségének 175. évfordulóját ünnepli. Ezért a mostani rendezvényt október 29-én az operabarátok a belga nagykövetséggel közösen rendezik. A gála nemcsak magas színvonalú koncert, hanem fontos közéleti esemény is, amelyet a magyar és külföldi politikai, gazdasági és művészeti élet számos neves személyisége tisztel meg jelenlétével. Az est fővédnökének Göncz Árpádot, a Magyar Köztársaság volt elnökét és Marc Trenteseau-t, Belgium magyarországi nagykövetét kérték fel. Szintén védnök lesz a kulturális, a gazdasági és a külügyi tárca minisztere, illetve Budapest főpolgármestere.

Az előadáson – Belgium képviseletében – Yves Saelens, Hendrickje Van Kerckhove és Angélique Noldus mellett két világhírű magyar énekes, Rost Andrea és Marton Éva, valamint a Magyar Állami Operaház legkiválóbb művészei lépnek fel. A koncert karmestere Kovács János. A műsor összeállítói a balett- és operairodalom legszebb műveit, valamint áriáit gyűjtötték csokorba: Auber, Mozart, Rossini, Verdi, Donizetti, Bizet és Erkel szerzeményeiből hangzanak el részletek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!