Hírek

2005.09.24. 00:00

Belső átszervezés a Paksi Atomerőműnél

Bánky B.

 

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű önállóságának teljes felszámolása a nyilvánosság kizárásával,  Koltai Tamás fideszes képviselő szerint. Batiz András kormányszóvivő elismerte: az erőművet tényleg érinti a Magyar Villamos Művek tervezett holdingosítása, azonban nem olyan módon, amint azt az ellenzéki politikus gondolja. A stop.hu megkeresésére Koltai Tamás elmondta: a kormány a Paksi Atomerőmű bizonyos részlegeit és döntési jogosítványait az úgynevezett „integrált nemzeti villamos társaságcsoport” létrehozásának jegyében Budapestre, közvetlenül a Magyar Villamos Művek Rt.-hez telepítené. „Az átszervezés parlamenti jóváhagyás nélkül kezdődött el”, mondta Koltai.
„Fontos, hogy a Paksi Atomerőmű biztonságosan működjön, munkahelyeket adjon, és továbbra is biztosítsa az olcsó energiát” – mondta tegnap paksi látogatása során a Fidesz alelnöke, Pelczné dr. Gáll Ildikó. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az erőmű szervezeti átalakításáról, tulajdonváltásról, blokképítésről a parlamentnek kell döntenie, kétharmados többséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!