Hírek

2005.09.27. 00:00

Az ellenzék szerint a főváros feleslegesen költ

Vég M.

A Magyar Demokrata Fórum fővárosi frakciója szerint a Budapest belső területeire tervezett új P+R parkolók helyszínei hibásan lettek kijelölve. Így a városvezetés feleslegesen készül milliárdokat elkölteni egy átgondolatlan P+R koncepció alapján. A párt úgy véli, hogy a Rákóczi téri, a Baross téri, a Műegyetem rakparti és a Bocskai úti tervek nem szolgálják az eredeti célkitűzést, a gépkocsik távol tartását a belső városrészektől. Az MDF szerint a Budapestet kormányzó MSZP–SZDSZ koalíció nem számol eléggé komolyan ezzel a környezet-, autós- és városbarát lehetőséggel, hiszen fejlesztése a távoli jövőbe tolódik.
A kaotikus közlekedési helyzetet azonban a jelenben, sürgősen kell enyhíteni.

A hivatalos lista szerint jelenleg huszonnyolc P+R üzemel a városban, a legtöbb rossz helyen.

– A újonnan kijelölt nyolc helyszínből négy a Hungária körúton belül található, ami tökéletesen ellentétes a P+R funkciójával. A Rákóczi téri parkoló ötlete pedig teljesen abszurd. Nem értjük, miért kell a város közepébe telepíteni az amúgy nélkülözhetetlen szolgáltatást – mondja Katona Kálmán, az MDF fővárosi képviselője. A politikus szerint a Hungária körúton kívül, minden nagyobb bevezető út mentén kellene kialakítani az őrzött parkolókat. Ahonnan tömegközlekedési eszközökkel utazhatnának tovább az autósok.

– Az autósokat érdekeltté kell tenni, hogy otthagyják a kocsijukat. Támogatjuk, hogy a bérletesek ingyen használhassák a parkolókat, s gyorsabban és olcsóbban juthassanak be a központba – mondja lapunknak Katona Kálmán. A képviselő a Mexikói úti tervezett P+R parkoló kérdéses helyzetére is rámutatott. Véleménye szerint a főváros már másfél éve döntött a terület sorsáról, a fejlesztés azonban a mai napig nem kezdődött el. Katona úgy tudja, hogy egy bank jelentős beruházásra készül, csak a szükséges parkoló helyett bevásárlóközpont épülne a már most is rendkívül forgalmas helyszínen. A főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya nem kívánt reagálni a Katona által elmondottakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!