Hírek

2005.08.09. 06:27

Választási kampány pólókon

Angela Merkel a forradalmár Che Guevara alakjában, míg Gerhard Schröder a toborzó amerikai Uncle Samként. Ilyen és ehhez hasonló pólókat kínál a Shirtcity elnevezésű német internetes kereskedőház a választási lázban égő polgároknak.

Farkas C.

A minta adott, a háttérszínt pedig a vásárló döntheti el. A szocialista piros, a forradalmi narancssárga vagy a semleges fehér szín közül választhat. Az üzletvezető, Christian Schneider állandóan új témák és aktuális irányzatok után szimatol. Így történhetett meg, hogy a CDU kancellárjelöltjét, Angela Merkelt a forradalmár-gerillavezér Che Guevara portréjára montírozták.

„Merkel is olyan gyorsan bukkant fel, mint Che Guevara. Ő is felbolygatta az országot, új ötleteket bevezetve” – magyarázta Caroline Roggman, a Shirtcity szóvivője az új dizájner kiválasztását. A németeknek ráadásul tetszik is az újítás, ugyanis a Che Angie póló iránt június óta még mindig nagy a kereslet. Hónapok óta a Shirtcity bestsellerlistáját vezeti, ellentétben a Schröder-pólókkal. A kancellár hol sorozásra hívó Uncle Sam vagy pedig a „Harcos” Mohamed Ali alakjában tűnik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!