Hírek

2005.08.18. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Az emberek nagy része szeret minket
Nemrégiben megjelent, motorosokról szóló cikkük indított meg a levélírásra. Magam is gyakran megállok a Nyugati téren összegyűlő motorosok közt, sőt bevallom, mindenkit ismerek, és szintúgy mindenki ismer engem. Jön egy motoros, megáll, hogy csak kérdezzen valamit, nem tud-e valaki egy szélszárszimering-visszahúzó rugógyűrűt, meg egy alig használt K4-es harci-elefánt-kinyomó csapágysort, és már meg is indult a haverkodás. Másnap már ő is ott lesz. Sokan úgy tartják, hogy biztosan azért állunk ott, mert vagánykodunk, hogy na, nézzétek, ilyen motorom van. Egy olyat sem tudok a társaságból, akinek papa vette volna a motort. Szerintem a szemközti villamosmegállóban több kigyúrt áll, mint a motorosok közt, arról nem is beszélve, hogy a lányokat sem zavarhatom el azzal, hogy „légyszi, menj innen, mert mindenki úgy fog ránk nézni, hogy na, a sok lányt itt szédítjük”.
A Citadellán megtartott motorostalálkozó elleni állandó tüntetés pedig a legsiralmasabb. Egyszer jöjjön fel valaki, és nézze meg, valóban hogyan reagálnak az emberek! Mindenki mosolyog, mindenki fényképez. Elnézést kérek mindenkitől, az idős nagypapáktól kezdve (akik végre
10 percig újra fiatalnak érezhetik magukat, és átélhetik azt, amit csak akkor éreztek, amikor felültek 24 évesen egy 350-es Jawára), a kisgyerekeken át (akik szűnni nem akaró integetéssel és tapsolással fejezik ki álláspontjukat a motorosokkal kapcsolatban) a rendőrökig. Akik bár felírják mindenkinek az adatait kötelességből, de bevallják 1 perc beszélgetés és néhány keresztkérdés után, hogy igazából ők sem értik, hogy miért kell itt kellemetlenkedniük, mikor kapásból tudnának mondani 10 helyet, ahol sokkal fontosabb lenne a rendőri jelenlét. Ez itt a probléma.
A hangoskodás, durrogás témához meg csak annyit, hogy körülbelül 10 perc, míg beindulnak a motorok, és már el is hagyta mindenki a Citadella területét.
Kiss Péter motoros

Nem a nézőt kellene büntetni
Egyenesen felháborító, amit az ORTT csinál újabban az RTL Klub csatornával. Szinte minden tisztességes film elején-közepén 5-25 perces  fekete büntetőablakokat tetet ki a csatornával. Sokszor, amikor az ember nézne egy híres filmet, bumm, beteszik ezt az ízléstelenséget! Szerintem – ahogy azt már más olvasók is jelezték – nem a nézőt kéne büntetni ezért. Matics Tamás, Kiskunhalas

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!