Hírek

2005.08.22. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Semmit sem láttam a tűzijátékból
Azon tömegben, amely már a tűzijáték közben hazaindult, ott voltam én is a családommal. A pesti oldalon, a Margit hídnál sok-sok száz ember szinte semmit sem látott a beharangozott nagy tűzijátékból. A Lánchidat láttuk, de onnan csak elvétve lőttek fel rakétát, így a tömeg már negyed tízkor igencsak elégedetlenül elindult hazafelé. Tanulság: mindenkinek Budára kell menni, de ott hol fér el ennyi ember?
Ormándi Gyula, Budapest

Miért adja el a Posta két közkedvelt üdülőnket?
Ebben az évben a postás munkavállalóknak és nyugdíjasoknak szociális érdekeit súlyosan sértő intézkedést tett a Magyar Posta Rt. vezetése. 2005-ben ugyanis két üdülőt vontak ki az üzemeltetésből, amely eddig a dolgozók, főleg a kiskeresetű családosok és nyugdíjasok pihenését, kikapcsolódását szolgálta. Tudomásom szerint mindkét üdülőt el akarják adni. A fővárosi és a Pest környéki postások, mintegy 10-15 ezer ember kedvelt pihenőhelye volt a római-parti Postás üdülő és vízitelep, ahol negyvennégy szoba, tetőteraszok, két termálvízzel töltött vízforgatós fürdőmedence és 360 beállóhelyes csónakház működött. (Jelenleg már csak a csónakház üzemel.) A fenti létesítményben évente több ezer postás család talált felüdülést, strandolást megfizethető áron. Az üdülő közös helyiségének (strand) vizesblokkjait tavaly újították fel, tehát semmi sem indokolta a bezárást. A kertben asztalok, székek voltak elhelyezve, barátságos környezetében 50 év alatt postás generációk nőttek fel, szövődtek barátságok, itt nőttek fel gyermekeink. Ezeknek az embereknek nem volt nyaralójuk, főleg a panelházakból jöhettek ki a szabadba, és ezt most elvették tőlünk. A másik bezárt üdülő a Balaton partján, Szántódon található. Itt 38 faházban évente teljes telt házzal mintegy 1700 fő, családos postás üdülhetett. Remek és bőséges ellátásukról saját főzőkonyhával gondoskodtak. Nagyon olcsó volt az üzemeltetési költség. A Magyar Posta szociális vagyona szerintem a postásoké és nem a jelenlegi vezetésé, akiknek sem kötődésük, sem áldozatuk nincs ezekhez a vívmányainkhoz. Sajnálatos, hogy az eladásokba a Központi Üzemi Tanács is beleegyezett (lepaktált) azzal, hogy a vételárat más szociális célokra fordítják. Ez azonban egy elaprózás, mert nekünk Budapesten már soha nem lesz üdülőnk, lehet azonban, hogy valahol vidéken kicserélik a régi bútort. Mit értünk mi ezzel? Ez megalkuvás. Kérjük a nyilvánosságot, hogy álljon a budapesti és Pest környéki postások mellé.
Németh Istvánné, nyugdíjas postás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!