Hírek

2005.08.06. 08:12

Nehéz meccs vár a Fradira Kispesten

Lázár L.

Csonka fordulóval folytatódik a pontvadászat az NB I-ben, mert
a Debrecen európai kupakötelezettsége miatt az MLL hozzájárult, hogy a Kaposvár–DVSC összecsapást későbbi időpontban rendezzék meg. A második forduló mérkőzései közül kiemelkedik az Újpest–Vasas és a Honvéd–Ferencváros találkozó. A lila-fehérek a nyitányon három pontot szereztek a Diósgyőr otthonában, a mai Vasas elleni meccsnek is esélyesei.
Igaz, Mészöly Géza edző nem számíthat a védelem erősségére, Vanczákra, aki egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott kiállítása miatt. Ott lehet viszont a csapatban Rajczi, neki lejárt a büntetése.
A Vasas rajtja rosszul sikerült, a Fáy utcában kikapott a Győrtől.
A piros-kékeknek illene javítaniuk, de erre kevés az esély az egységesebb Újpest ellen. Egervári Sándor edző sem számíthat csapata egyik biztos pontjára, a súlyosan megsérült Kissre. Érdekesség, hogy a Vasas 1955 óta nem tudott nyerni a Megyeri úton. Voltak időközben Vasas-sikerek, amikor a lilák voltak a pályaválasztók, de azokat a mérkőzéseket a Népstadionban rendezték meg.
Vasárnap a televízió jóvoltából sokan láthatják a Honvéd–Ferencváros találkozót. A nyáron szerződtetett új edző, Aldo Dolcetti sikeresen mutatkozott be, hiszen pontot szerzett a Honvéd Sopronban. Ezúttal arra is van esélyük a kispestieknek, hogy övék legyen mindhárom pont.
A Sopronban sikeres csapat öszszeállításában változás várható, mert visszaérkezett a mozambiki Genito, aki vízumgondjai miatt késett. Az átigazolási időszak utolsó pillanataiban Békéscsabáról szerződtetett Bozsovics is játékra kész. A Ferencvárosnál a héten gyomorbántalmai miatt hagyott ki edzéseket Szűcs kapus, de tegnap már azt nyilatkozta, vasárnap védeni fog. A 100 % Fradi újság megszavaztatta olvasóit a várható eredményről, a többség még abban sem bízik, hogy pontot szereznek kedvenceik a Bozsik-stadionban. A mérkőzésre a biztonságiak is felkészültek. A fradistákat rendőrök kísérik a Határ úttól fél tíztől a stadionig, a rendezők a vendégszektort 10 óra 20 perckor lezárják. Fradista jegyet csak az Üllői úton vásárolhat.
Nagy küzdelmet ígér a Fradit verő Fehérvár mérkőzése a Diósgyőr ellen. Ezen a találkozón bármilyen eredmény elképzelhető. A Győrnek bizonyára nem okoz majd különösebb gondot az újonc REAC, és várhatóan az MTK is legyőzi a Pécseét. Kérdés, mire lesz képes az újonc Tatabánya az átalakult Zalaegerszeg otthonában. Pápán ünnepségre is sor kerül, a Sopron elleni találkozón avatják fel a stadion világítóberendezését.

A 2. forduló

Szombat: Újpest–Vasas (19), Győr–REAC (19), MTK–Pécs (19), Zalaegerszeg–Tatabánya (19), Pápa–Sopron (19), Fehérvár–Diósgyőr (19).

Vasárnap: Honvéd–Ferencváros (11.30, RTL Klub)

Vasárnap: Honvéd–Ferencváros (11.30, RTL Klub) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!