Hírek

2005.08.29. 06:19

Lindsay Lohan a bogárban

Múlt hét óta idehaza is újból versenybe szállt a kis bogárhátú, ám ezúttal egy tündéri diáklány a sofőrje, akit az egyik legfelkapottabb fiatal amerikai színésznő alakít.

Tornai Szabolcs

A Walt Disney filmstúdiónak köszönhetően nem került a filmtörténet roncstelepére Herbie, pedig egy csaknem negyvenéves autóról van szó. Az ésszel és érzelmekkel megáldott járgány 1968-ban indult útjára, melynek során a világ minden táján sok millió rajongót toborzott magának. És idehaza is fogalommá vált a kis csodabogár. Magától értetődő, hogy egy imádni való autó csak imádni való sofőrt tűr meg a volánja mögött. Lindsay Lohan hozza is formáját a Kicsi kocsi – tele a tank című epizódban. De hát Linds nem ma kezdte a szakmát. Pályája hároméves kislányként indult, mint modell. Azóta több mint hatvan reklámban szerepelt. Színésznőként 1996-ban mutatkozott be, és ma már az egyik legnépszerűbb fiatal színésznő Amerikában.

A vörös hajú és zöld szemű Linds legutóbb a Bajos csajok című tinivígjátékban domborított a főhős diáklány, Cady szerepében. Ebben a filmben is ellenállhatatlanul kedves és szemtelenül csinos. A fáma szerint először Regina, a hatalmaskodó pletykafészek szerepét ajánlották fel neki, de Linds nem vállalta, mondván, nem szeretne rossz benyomást kelteni rajongóiban. Mint többször nyilatkozta, eltökélt szándéka, hogy vidám filmekben vidám szerepeket játsszon. Példaképe Jodie Foster, akit nemcsak mint színésznőt, de mint rendezőt is nagyra becsül.

Ám az olasz és ír származású Linds a filmszínészeten kívül az éneklésnek is hódol. Három éve egy öt albumról szóló szerződést kötöttek vele. Bemutatkozó lemeze tavaly decemberben jelent meg Speak (Beszélj) címmel. Már idehaza is kapható. Linds írta a dalszövegeket is, mert azt vallja, hogy csak olyan számokat tud elénekelni, amelyek a szívéből jönnek.

Lindsay Morgan Lohan

New York, 1986. július 2.

Főbb filmjei: Bajos csajok, Egy hisztérika feljegyzései, Nem férek a bőrödbe, Nyomozólányok, Bette, Hát nem baba?, Apád-anyád ide jöjjön!

Főbb filmjei: Bajos csajok, Egy hisztérika feljegyzései, Nem férek a bőrödbe, Nyomozólányok, Bette, Hát nem baba?, Apád-anyád ide jöjjön! -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!