Hírek

2005.08.19. 00:00

Harcosok éjszakája Debrecenben

Két évvel ezelőtt némi aggodalommal hozták tető alá a szervezők az első K1 Magyar Nagydíjat. Tavaly már négyezer néző tombolt a debreceni Főnix Csarnokban, idén szinte garantált a teltház a küzdősportok egyik csúcsának tartott eseményen.

Hegyi Á.

A szabályok viszonylag egyszerűek: csak álló küzdelem van, vagyis nincs földharc, tilos könyökölni és fejelni, lehet viszont a térdet használni. Itt is tiltott a lágyék, a torok, a szem támadása, és természetesen tilos az ellenfelet hátulról megütni. A ringben szinte kivétel nélkül nehézsúlyú harcosok szállnak szembe egymással (kivételek azért vannak, a tavalyi tokiói világdöntő egy szenzációja a 78 kilós thaiföldi Kaoklai Kaennorsing volt, aki az elődöntőbe jutott). A színvonalra garancia, hogy jóformán csak profi világ- és Európa-bajnokokat láthat a nagyérdemű, úgy a thai-box, mint a kick-box vagy a karate világából). Mit sem érne azonban a sok látványos küzdelem, ha a sorozat nem termelt volna ki óriási legendákat, olyan harcosokat, akik külföldi létükre Japánban is igazi sztárokká tudtak válni. Közülük is talán a legnagyobb az öt éve elhunyt, svájci Andy Hug, akit a mai napig csak Mr. K1-ként emlegetnek. A hollandok közül az egyaránt háromszoros győztes Peter Aerts és Ernesto Hoost (alias Mr. Perfect, azaz „A Tökéletes”, aki a Magyar Nagydíj egyik sztárvendége lesz) számít közönségkedvencnek. Itt kötött ki a Japánban félistenként tisztelt egykori szumóbajnok, Akebono, és már két éve ide tart a profi boksz rosszfiúja, Vas Misi, azaz Mike Tyson.

Hegyi Á. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!