Hírek

2005.08.03. 06:31

Allergiások átka: újra megjelent a parlagfű-pollen

Sz. Sz.


Országszerte megjelent a levegőben a parlagfű pollenje, mindenütt igen magas az allergén penészek spórakoncentrációja, s az üröm nagyon erős virágpora is száll már néhány helyen a levegőben – olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) internetes honlapján. A szolgálat aerobiológiai hálózatának tegnap közzétett jelentése szerint a monitorozóállomásokon Buda, Győr, Mosdós, Salgótarján, Szombathely és Tatabánya kivételével a pollencsapdákban már megjelent parlagfű pollenje. Kecskemét térségében pedig magas az üröm virágporának légköri értéke – áll a jelentésben.
Az útifű pollenszintje az ország jelentős részében csak alacsony volt. A pázsitfűfélék virágporszórása Miskolc, Szeged és Szekszárd monitorozási körzetében magas; más területeken közepes vagy alacsony szintet mutatott. A lórom- és sóskafélék pollenjéből országszerte jelentéktelen mennyiséget monitoroztak. A csalánfélék virágpora közepes és magas szintű értékeket ért el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!