Hírek

2005.08.25. 00:00

Állatcsempészek a hálón

Cs. E.

Jelentést készített a nemzetközi állatvédelmi alap (IFAW) az interneten folyó illegális állatkereskedelemről. A háló fogságában című dokumentum megállapítja, hogy néhány hónapos megfigyelés után 146 hirdetést találtak, amely védett állatot kínált, és 9 ezer ökológiai eredetű árucikkre kerestek vevőt, köztük elefántagyarra.
Az AFP hírügynökség néhány kirívó példát említ: babaruhába öltöztetett csimpánz 60 ezer dollárért; „jólelkű zsiráf, amely szeretetre és gondoskodásra vágyik” 15 ezerért; gorilla, amely-nek a gazdája elköltözik, 8100 dollárért. Egy kétéves szibériai tigrist 70 ezer dollárért kínáltak. A legtöbb árucikk védett állatok trófeája, némelyek elejtése az egész világon tilos. A ritka  fajokkal való kereskedelem súlyos következményekkel járhat. Hiába tiltják a kihalóban lévő állatok befogását, ha a világhálón akadálytalanul folyik a kereskedés
– állapítja meg az IFAW jelentése. Ráadásul a csempészek mindig a természetvédők előtt járnak. A dokumentum szerkesztői kifejezik félelmüket: mindez csak a jéghegy csúcsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!