Hírek

2005.07.05. 00:00

Üzletközpont ellen tüntettek

Több ezer egyetemista tüntetett tegnap délelőtt Kolozsvár határában; bevásárló- és szórakoztatóközpont épül itt. A diákok azért vonultak utcára, mert szerintük a terület az egyetemé, a Trigránit Holdingnak nincs joga ott építkezni. A 35 hektáros területen az egyetem kísérleti állomást létesített, facsemetéket ültetett, ezeket a Pólus Center számára buldózerek gyökerestül eltávolították.

Lukács János, Kolozsvár

Pászkány Árpád, a Trigránit romániai társtulajdonosa szerint a cég rendelkezik az összes szükséges engedéllyel. Tegnap a Kolozs Megyei Önkormányzat közvetítésével tárgyalóasztalhoz ültek a felek, amelyen Pászkány elmondta: mivel a pereskedés az egyetemmel eddig 700 ezer eurójába került, hajlandó kártérítést fizetni.  1993-ban a terület az Agroindustriala vállalat tulajdonába került, a Pólus pedig megvásárolta. Az ügyet azóta különböző bíróságokon tárgyalják, miután Kolozsvárról előbb Teleormanba, majd Arges megyébe helyezték át.
A Pólus Center 150 millió eurós (mintegy 38 milliárd forintos) beruházást jelent, a tervek szerint 2006 őszére egy kisebbfajta várost szeretnének Kolozsvár nyugati kijáratához építeni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!