Hírek

2005.07.15. 00:00

Új könyvtárakat kap Csepel és Rákosmente

Csepelen lerövidül az út a kultúra lelőhelye és annak fogyasztói között. A fővárosi Szabó Ervin Könyvtár jelenleg működő helyi tagkönyvtárát ugyanis a városrész központjába költöztetik, a II. Rákóczi Ferenc útra. Évekig keresték a megfelelő helyet ahhoz, hogy Laki-hegyről, Halásztelekről, Szigethalomról, illetve Csepel más részeiről is könnyebben lehessen kölcsönözni.

Zsidai P.

Végre megtalálták, és a csepeli önkormányzat használatba átadja az érintett ingatlant. A Fővárosi Közgyűlés már jóváhagyta, hogy ötvennégymillió forintot fordítsanak a helyiség könyvtári célú átalakítására. Az ingatlan hatszáz négyzetméter alapterületű, használatáért évente száz forintot fog fizetni a főváros. Ugyancsak új Szabó Ervin fiókkönyvtár létesül a XVII. kerületben. Itt a huszonegy éve az Újlak utcai iskolában működő tagkönyvtár költözik új épületbe, a Fuchs-kastély földszintjére. Itt szintén a helyi önkormányzat adja használatba az ingatlanrészt. A háromszáz négyzetméteres helyiség átalakítása húszmillió forintjába kerül a fővárosnak. Ezt a pénzt a VII. kerületi Kertész utcai fiókkönyvtár felújításától vonják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!