Hírek

2005.07.14. 00:00

Padlólemez alatt milliárdos heroin

Lebukott egy 53 éves magyar sofőr a barabási vámhivatalnál – tudta meg lapunk Sipos Jenőtől. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szerint munkatársainak a férfi terepjárójához tartozó utánfutó padlólemeze lett gyanús. Azon ugyanis sérülések voltak láthatók, így elrendelték a jármű tételes vizsgálatát. A padlólap alatti üregből 125 csomag heroin került elő. A hatvanöt kilogrammnyi drog feketepiaci értéke az egymilliárd forintot is meghaladja.

Nagy E. D.

A sofőrnél házkutatást tartottak, és olyan műhelyt találtak, amely alkalmas a csempészésre használt utánfutók átalakítására. A vámhivatal a kábítószert és az utánfutót is lefoglalta, a sofőrt pedig a határőrség közreműködésével őrizetbe vették. Kábítószerrel való visszaélés miatt indult ellene eljárás.

Legutóbb csaknem két hete volt hasonlóan nagy drogfogás, akkor az ártándi vámhivatalnál, egy tehergépkocsi textilrakományába tekerve találtak kilencvenkét kilogramm heroint. Sipos Jenő szerint a tegnap reggeli eset azért is érdekes, mert az ukrán–magyar határszakaszon még nem volt ilyen nagy értékű drogfogás. – Idén eddig hetvennyolc esetet derítettünk fel, ez összesen 215 kilogramm kábítószert jelent – mondta lapunknak a szóvivő. Hozzátette: a hatalmas mennyiségű drog nagy része – százhatvan kilogramm – heroin. Ez a szám jóval magasabb, mint az elmúlt években.

Ha csak a tavalyi statisztikát nézzük, akkor máig már több mint kétszer annyi heroint foglaltak le, mint tavaly egész évben. Ráadásul a vámosok jelentése megállapítja azt is, hogy a hazai heroinfelderítések többsége a szerb határszakaszokon történt. A mostani esetek azt igazolják, a futárok új útvonalak után néztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!