Hírek

2005.07.25. 06:09

Luxustermékekre költ a Fidesz szerint a kormány

A Fidesz felszólítja a kormányt, fejezze be a luxuscikkek vásárlását – jelentette ki tegnap Dobó László fideszes országgyűlési képviselő. Dobó úgy fogalmazott: a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány az elmúlt három évben a Fidesz számításai szerint 34 milliárd forintot „költött el urizálásra”, vagyis fordított luxuscikkek vásárlására.

BAMA

A politikus rámutatott: a kormány sok milliárd forintot fordított gépjárműbeszerzésekre az emberek pénzéből, és szintén sok milliárdot fizetett ki új bútorok vásárlására. Dobó László szerint többek között ugyanilyen luxusbeszerzésnek minősítette a telefonvásárlásokat, valamint a megjelenő kormányzati hirdetéseket is. Az ellenzéki  képviselő szerint az államtitkári, helyettes államtitkári és tanácsadói posztok kreálása szintén több százmillió forintot vett ki az emberek zsebéből. – Úgy érezzük, miközben az emberek egyre rosszabbul élnek, addig mind Gyurcsány Ferenc, mind pedig Medgyessy Péter kormánya rendületlenül urizál – tette hozzá Dobó.

A fideszes politikus nyilatkozatában úgy vélte: a kormány vezetői valószínűleg „milliárdos mivoltukból fakadóan nem érzik azt, hogy az emberek mindennapi megélhetése pedig egyre nehezebb”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!