Hírek

2005.07.27. 06:36

Kisteleki elszámolást követel

Kisteleki István gyorsan választ kapott. A ligafőnök azt nehezményezte, hogy a Real Madrid augusztusi meccsbevételéből Puskás Ferenc mindössze a mérkőzés aláírt labdájának elárverezéséből származó bevételt kapja meg. Ugyanakkor az ő nevével reklámozzák az eseményt, és – a hivatalos közlés szerint – a gyógykezelését is segítik.

Szabó Tamás

– Kezemben van a szervezők és Puskás Ferenc családja között létrejött szerződés – mondta Kisteleki. – Ez kizárólag annyit tartalmaz, hogy csak egy aláírásokkal ellátott labda elárverezéséből származó bevételt fordítanának Öcsi bácsi további ápolására. Ez csupán egymilliós biztos támogatást jelent, ami méltatlan egy olyan legendával szemben, mint Puskás. Számításaim szerint 70 millió forint lenne reális.

Az MLSZ hivatalos közleményben reagált Kisteleki aggályaira. „A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői az elmúlt napok történései kapcsán újra egyeztettek Lothar Matthäus szövetségi kapitánnyal, a Real Madrid-mérkőzés főtámogatójával, a TriGránit Rt.-vel, illetve a mérkőzés promóterével. Örömmel és megnyugtatóan tájékozódtak arról, hogy a korábbi bejelentésekkel összhangban, a TriGránit Rt. és a TrendSport Kft. a mérkőzés jövedelméből mintegy 20 millió forinttal támogatja Puskás Ferenc gyógykezelését, a magyar utánpótlás-labdarúgást, illetve egyéb karitatív célokat. A Puskás Ferenc válogatott néven szereplő magyar válogatott keret és Lothar Matthäus megtiszteltetésnek veszi, hogy a Real Madrid elleni fellépésével hozzájárulhat ehhez a nemes kezdeményezéshez.”

A TriGránit Rt. a mérkőzésből származó bevételéről lemondott. A megkötött szerződés szerint a cég és a promóter vállalja Puskás Ferenc ápolási költségeinek – a TB által nem fizetett – élete végéig tartó finanszírozását, amely hozzájárul a család anyagi terheinek könnyítéséhez is. Ezt az összeget az MLSZ egy elkülönített számlán kezeli. Emellett licitre bocsát egy, a Real Madrid játékosai által aláírt, illetve Puskás Ferenc kézjegyével ellátott labdát. Az egymillió forintos indulólicitet a promóter garantálja, ezt szintén az ápolási költségekre, a család támogatására fordítja. Fentieken kívül a Nyilasi Tibor által vezetett korosztályos utánpótlás-válogatottak munkáját is támogatja anyagilag.

Kisteleki egyébként hozzátette, csupán egy cél vezérli, az, hogy a szervezők tisztességesen elszámoljanak. Ha ez esetben kiderülne, nem jött össze elegendő pénz az egykori futballfenomén ápolására, akkor az MLL az MLSZ-szel összefogva vállalná, hogy előteremti a hiányzó összeget Puskás élete végéig tartó kezelésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!