Hírek

2005.07.04. 00:00

Ismét megnyitotta kapuit az Újbuda Part

Pálmafák, napfény és jó idő. A pálmafa biztos, de az utóbbi kettőért már nem vállalnak felelősséget a program szervezők. A budai alsó rakparton megnyitott az Újbuda Part, amely egy hónapig vár minden nyárimádót. A szervezők teljesen átalakították a területet.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Az egy hónapos rendezvénysorozat ideje alatt sok érdekes programmal várják az érdeklődőket Fotó: Riskó Gáspár
[/caption]A korlátokat fával vonták be, és padokat helyeztek ki a sétányra. A plázs hangulathoz elengedhetetlen talpalávalót és a homokot is megkapják a szórakozni vágyók. Azaz tengerparti parti vette kezdetét. A programszervezők számos lehetőséget kínálnak a családoknak. – A rakpart igazi nyaralóhely hangulatát idézi. A programok szervezésekor arra törekedtünk, hogy a család minden tagja megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot. Fellépőink között szerepel többek között a Korda-Balázs házaspár és Ganxsta Zolee is. Tehát igazán változatos a kínálat – mondta a Reggelnek Kovács Krisztián, a programszervező Next Produkciós iroda menedzsere. A hosszú sétányon kávézókban, bárokban jeges koktélok között múlathatják az időt a nyaralók. Ha a férfiaknak szerencséjük van, akár egy görög étterem fonott székében ülve is vizsgálhatják a fürdőruhás szebbik nemet. A hölgyek pedig a strandfoci adta látványosságban gyönyörködhetnek. Programokból nem lesz hiány: sportesemények és esti koncertek, valamint evészetre és ivászatra is lesz lehetősége az odalátogatóknak.

Az egy hónapos rendezvénysorozat ideje alatt a helyszínen megjelenik a Mosoly Országa Alapítvány óriás bálnája is. A hatalmas jószág belsejében vakjátékot tartanak. A bálna bendőjében egy lakást rendeztek be, ahol a gyerekeknek teljes sötétségben kell tájékozódniuk. Így tudhatják meg azt, hogyan élnek a vak emberek, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap. A szervezők és a látogatók már csak abban reménykedhetnek: minimum huszonöt fokos meleg és napsütés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!