Hírek

2005.07.16. 00:00

Húzódik a vizsgálat a szervbotrány ügyében

Továbbra sincs eredménye a Debreceni Egyetemen történt boncolási botránnyal kapcsolatos vizsgálatnak. Lapunknak Vezendi Jánosné százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, az április óta folyó vizsgálatnak még mindig nincs vége. Az elhúzódás okáról szólva kijelentette, közel száz egyetemistát kellett meghallgatniuk, ám ezt a tavaszi vizsgaidőszak és a nyári szünet egyaránt nehezítette.

T. G.

Lapunk más forrásból úgy értesült, a vizsgálat nyáron semmiképpen sem zárul le. Úgy tudjuk, a meghallgatások azért is okoznak gondot a rendőrségnek, mert rendkívül nehéz a norvég televízió által bemutatott felvételeken szereplő hallgatók azonosítása. A Debreceni Egyetem a rendőrségi vizsgálattól teszi függővé, tesz-e jogi lépéseket a külföldi tévések ellen.

Mint ismert, egy norvég tévétársaság arról mutatott be filmet, hogy – állításuk szerint – a Debreceni  Egyetemen a külföldi hallgatók iskolaidőn túl, pénzért szabadon ki-be járhattak a bonctermekbe, sőt, időnként emberi szerveket is hazavihettek. Az egyetem belső vizsgálata nem igazolta a szervcsempészetet, annyi azonban kiderült, egy boncmester valóban hagyta, hogy a hallgatók zárás után gyakorolhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!