Hírek

2005.07.05. 00:00

Hajléktalanszálló-blöff a Kempinskinél

Fura felirat került fel az elmúlt hét végén az egyik Deák Ferenc utcai kirakatra. A magát „Home for Everybodynak” nevező szervezet a fővárosi hajléktalanság problémájára hívja fel a figyelmet.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Ezt a belvárosi üzletet szemelték ki az ismeretlen szervezet tagjai
[/caption]„Több mint hetvenezer ingatlan üresen áll, a legfrissebb becslések szerint legalább nyolcezer hajléktalan él az utcákon és szállókon. Az önkormányzatok és a magánbefektetők erőfeszítéseket tesznek, hogy új szállásokat biztosítsanak számukra. Ilyen üres üzleteket fognak átépíteni, mint ez. Az Esélyegyenlőségi Minisztérium 2006 vége előtt szeretné ezt megvalósítani, hogy kilencven százalékkal csökkentse az utcán élők számát.” Ezt a szöveget felragasztható betűkből rakták fel kívülről a tavaly még régiségüzletként működő, jelenleg néptelen helyiség ablakaira. A környező boltok legnagyobb meglepetésére. – Már jelentettem a tulajdonosnak, hogy valami készül a szomszédban – mondja Károlyi Péter, az egyik közeli üzlet vezetője. – Nagyon nem örülnénk annak, ha itt vagy az utcában hajléktalanszálló épülne.

A Deák Ferenc utca 17-es ház melletti üzlet pontosan az ötcsillagos Le Meridien Budapest és a Kempinski Hotel Corvinus mögött van. Eddig egyik szálloda illetékesét sem értesítették a változásról. Steiner Pál, az V. kerület polgármestere a Reggeltől értesült a különös hirdetményről. – Nem kért senki, így nem is adtunk ki építési engedélyt ilyen jellegű építkezésre vagy átalakításra – közli a polgármester.

Az említett szervezet a www.budapest.hu internetes oldal megtekintését javasolja azoknak, akik több részletre kíváncsiak. De a honlapon sem a programra, sem a szervezetre nincs semmiféle utalás. Sőt a Home for Everybody nevű szervezet nem is létezik a világhálón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!