Hírek

2005.07.05. 06:12

Gerrardot hülyének nézik Liverpoolban

Szabó Tamás

Steven Gerrard gyorsan felejt. Amikor másfél hónappal ezelőtt Isztambulban a Bajnokok Ligája győzelmet követően megkérdezték tőle, hogy miként tervezi a jövőjét, így felelt: „Hogyan hagyhatnám el Liverpoolt egy ilyen szenzációs sikert követően?” Egész könnyen – válaszolhatjuk most, miután alaposan megromlott a viszonya az angol klub vezéreivel.
Gerrardot elvileg még két éven keresztül érvényes szerződés köti Liverpoolba, de a középpályás új tárgyalásokat kezdeményezett, kevesellte a járandóságát.
A klub heti 80 ezer fontot (csaknem 30 millió forintot) ajánlott neki, de a jelek szerint ez az öszszeg sem nyerte el a tetszését. Az ügyeit intéző egyik menedzsere, Struan Marshall a hét végi tárgyalások után csak annyit mondott, befejezték az egyezkedést, és esély sincs arra, hogy újra kezdjék. Eközben a liverpooliak reménykednek a folytatásban, és elhűlve hallgatják a Gerrard „csapat” nyilatkozatait. A válogatott játékos szerint hülyének nézik őt Liverpoolban, ezek után nem véletlen, hogy heves vitákat folytatott az edzővel, Rafa Benítezzel. Ha Gerrard megy, akkor
a klub 30 millió fontról kezdi a tárgyalásokat. A kérők köre könnyen leszűkíthető, a Chelsea, a Real Madrid, a Manchester United és az AC Milan biztosan megteszi a maga ajánlatát, aztán a többi már a Liverpoolon és hűtlen játékosán múlik. A játékos azt mondja, külföldre készül.
Benítez a rossz hírek után jó híreket is mondott. A Liverpool négy új játékossal állapodott meg. Megszerezték a Middlesbrough-tól távozó Boudewijn Zendent, s a Villarreal hálóőrét, José Reinát. Rajtuk kívül két fiatal, a chilei balszélső Mark Gonzales, valamint a Sevillától érkezett védő, Antonio Barragan is a BL-győzteshez került.
A Real Madridnál nyilván örömmel vették a Gerrardról szóló híreket, de eközben Olaszországban is nézelődnek. A legújabb hírek szerint Luis Fi-
gót küldenék az Internazionalénak Edgar Davidsért cserébe.
A Real–Inter-vonal meglehetősen forró, néhány napja Santiago Solari végleg, míg Walter Samuel kölcsönben a milánói kék-feketékhez költözött. Az Arsenal újabban minden követ megmozgat a Sevilla csatáráért, Júlio Baptistáért. Az angolok már lecsúsztak egy brazilról, Robinho valószínűleg a Real Madridnál folytatja, így jött a képbe a sevillaiak támadója. Arra azonban nem számítottak a londoniak, hogy a spanyol klub visszautasítja a 12 millió eurós ajánlatot. Ezzel még nincs vége az ügynek, ugyanis a Sevilla közben Christian Vierit vinné, magyarán, ha sikerülne megszereznie az olaszt, akkor könnyebben elengedné a brazilt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!