Hírek

2005.07.27. 06:34

Előnyt remél a Debrecen

Története során először lép pályára a Bajnokok Ligájában a Debrecen csapata. Selejtezőbeli ellenfele a kilencszeres horvát és nyolcszoros jugoszláv bajnok Hajduk Split gárdája lesz ma este.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="174"] Dombi Tibor a magasban a bajnoki cím elnyerése után. A nézők most is szeretnék a vállukra emelni a fiúkat.
[/caption]A bajnoki cím elnyerésekor mindenki sejtette Debrecenben, hogy az első BL-mérkőzésre szűk lesz az Oláh Gábor utcai stadion. A szurkolók érdekében 2800 hellyel kibővítették a lelátót, így ma este a Hajduk Split elleni összecsapást 10200 néző szurkolhatja végig. Kell is majd a buzdítás a magyar bajnoknak, hiszen a Split nyolc évtizede játszik meghatározó szerepet hazája labdarúgásában. Az 1911-ben alapított klub első bajnoki aranyérmét 1927-ben nyerte, csak az elmúlt öt évben háromszor volt bajnok, kétszer pedig kupagyőztes.

A Hajduk Split mai csapatának tagja a horvát válogatottban is meghatározó szerepet betöltő Niko Kranjcar, valamint Ivan Leko is. A különböző európai kupákban eddig négyszer találkozott magyar ellenféllel, és háromszor sikerrel vette az akadályt. Csak a Dunaferr csapata jutott tovább a Hajdukkal vívott mérkőzésen, a Bajnokok Ligája 2000–2001-es kiírásának második fordulójában. Az akkori magyar bajnok soraiban többek között ott volt a ma is játszó Éger László.

A horvát bajnok edzője, Ciro Blazevic abban bízik, hogy nem kerülnek olyan hátrányba a mai mérkőzésen, melyet ne lehetne otthon ledolgozni. A klub anyagilag nehéz helyzetben van, az esetleges táblára kerülés a BL-ben megoldhatna mindent. Nem is tűztek ki prémiumot a Debrecen elleni összecsapásra, csak akkor kapnak pénzt a játékosok, ha a mostani, második forduló után a harmadikban is sikeresek lesznek. Akkor viszont 500 ezer eurót osztanak szét a csapat tagjai között.

Debrecenben viszont azt remélik a csapat vezetői és a játékosok, hogy a ma esti mérkőzésen akkora előnyre tesznek szert, amekkora elegendő lehet a továbbjutáshoz. Még úgy is, hogy Splitben a visszavágón 30 ezer néző biztatja majd kedvenceit. Debrecenben – a Hajdukkal ellentétben – már ebben a körben is fizetnek prémiumot. A Reggel információja szerint a Loki játékosai megkapnák a ma esti meccs teljes bevételét, amely ötvenmillió forint körüli összegnek felel meg. A Debrecen–Hajduk Split-találkozó ma este 20 óra 45 perckor kezdődik, a játékvezető a német Kircher lesz, a mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti.

Gondolnak a jövőre

A Debrecenben fontos a saját utánpótlás. A többi között

Sándor Tamás, Dombi Tibor, Madar Csaba, Szatmári Csaba, Böőr Zoltán a városban lett ismert játékos. Az alapok megteremtése a városi sportiskola edzői csoportjának köszönhető. Gócs Lajos, Sidó Csaba, Szilágyi József, Vaczlavik Ferenc és Zolnay Lajos nélkül ma aligha játszhatna BL-meccset a Loki.

Sándor Tamás, Dombi Tibor, Madar Csaba, Szatmári Csaba, Böőr Zoltán a városban lett ismert játékos. Az alapok megteremtése a városi sportiskola edzői csoportjának köszönhető. Gócs Lajos, Sidó Csaba, Szilágyi József, Vaczlavik Ferenc és Zolnay Lajos nélkül ma aligha játszhatna BL-meccset a Loki. Dombi Tibor a magasban a bajnoki cím elnyerése után. A nézők most is szeretnék a vállukra emelni a fiúkat. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!