Hírek

2005.07.19. 10:48

Csúnyán átvert az autóm előző gazdája

BECSAPVA Olvasónk használt autót vásárolt. A gépkocsit abban a szakszervizben vizsgáltatták meg, ahová előző gazdája addig hordta. A súlyos bajokra később derült fény.

BAMA

Az adásvételi szerződéstől elállhatunk – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Kérhetjük a másik felet, hogy közösen állítsuk viszsza a szerződés előtti állapotot. Azaz visszaadjuk az autót, amelynek így visszakapjuk az árát. Hivatkozhatunk hibás teljesítésre. Arra, hogy pénzünkért nem azt kaptuk, amit ígértek nekünk.Ha mindebbe a másik fél nem egyezik bele, bírósághoz fordulhatunk. A bíró megállapíthatja a hibás teljesítést. Kötelezheti az eladót: javíttassa ki a hibát, vagy csökkentse a vételárat. Nekünk kell bizonyítanunk, hogy az autó hibás volt, továbbá, hogy erről nem tudtunk (rejtett hiba).

A bíróság várhatóan független szakértőt is bevon majd az eljárásba. Őt bízza meg a szakvélemény elkészítésével, a vizsgálattal: milyen állapotban van a gépkocsi, milyen hibái akadnak. Különösen ahhoz képest, amit a szerviz megállapított. Olvasónk panaszának van egy fontos mozzanata. Később értesült róla, hogy az autót néhány évvel ezelőtt gazdasági totálkárosra törte a tulajdonosa. Az úrnak tudnia kell: a gazdasági totálkár biztosítási kategória, nem zárja ki a javíthatóságot.

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

(36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!