Hírek

2005.07.29. 00:00

Boncasztalon derült ki, hogy gyilkosság történt

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy tavaly novemberi gyilkosságban, s vádemelési javaslatot tett az ügyben.

Nagy E. D.

A történet érdekessége, hogy a VI. kerületi lakásban 2004. november 24-én megtalált férfi halála miatt eleinte államigazgatási eljárás indult, s csak a boncasztalon derült ki a gyilkosság. Az orvos ugyanis a december elsejei boncoláson olyan belső sérüléseket vett észre, amelyek egyértelműen emberölésre utaltak. A helyszínelők azért nem vehették észre, hogy gyilkosság történt, mert dulakodásnak és bántalmazásnak nyoma sem volt. A BRFK nyomozást indított az ügyben. Kiderült, az áldozat többször adott kölcsönt és bolhapiacokon megvásárolt, felújított kandallóórákkal üzletelt. Így jutottak el egy nagykátai fiatalemberhez, akinek a sértett szintén adott kölcsönt, összesen hárommillió-kilencszázezer forintot. B. Gyula vissza is fizette ezt, sőt, összesen négymillió-hatszázezer forintot, ám a hitelező még nyolcszázezret akart. Öszszevesztek, ekkor B. Gyula egy nejlont húzott az áldozat fejére és megfojtotta egy kábellel. Az eszközöket elvitte magával. Kihallgatása során a fiatalember beismerte tettét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!