Hírek

2005.07.02. 00:00

Bevásárlóközpont a dohánygyár helyén

H. K. J.

Szórakoztató-központtá alakítaná az Egri Dohánygyár belvárosi ingatlanegyüttesét a Wallis Ingatlan Rt. A város közgyűlése egyetért az építészeti koncepcióval, és elrendeli a szabályozási terv elkészítését.
A gyár hasznosítására kiírt tenderre 10 pályázat érkezett, közülük a Wallis Ingatlan Rt. tervei felelnek meg leginkább a város elképzeléseinek. Ugyancsak ez a cég volt az egyetlen, amely konkrét tervekkel is szolgált a terület hasznosítására.
Minderre azt követően került sor, hogy az elmúlt év júniusában a gyár bezárásáról döntött a tulajdonos Philip Morris Magyarország Kft., majd december végén meg is szűnt a termelés.
A Philip Morris vállalta, hogy az ingatlanhasznosításkor figyelembe veszik az önkormányzat törekvéseit. Ezért a tenderkiírásban szerepelt, hogy a nyertesnek szórakoztató- és szabadidőcentrummá kell alakítania az igen jó állapotú ingatlanegyüttest.
Teljes egészében meg kívánják őrizni a gyár XIX. századi épületegyüttesét, és csak a XX. század közepén épült csarnokokat bontják le. Az épületeket, amelyekben kávéházakat, éttermeket, üzleteket alakítanak ki, üvegfalú passzázsok kötik majd össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!