Hírek

2005.07.14. 00:00

Autót nyerhetnek a szűrésen részt vevő nők

Bánky Bea

Nyereményprogrammal népszerűsíti a szeptemberben induló Nemzeti Rákellenes Programot az Egészségügyi Minisztérium. Az országos program a nőket próbálja ösztönözni: menjenek el a mell- és méhnyakrák-szűrésekre. Azok között, akik igazolják részvételüket, 2006. február 11-én autót sorsolnak ki. A szeptemberben kiküldött rákszűrési meghívókhoz a nők bónt kapnak, ezek kitöltésével és a rákszűrésen történő érvényesítéssel jogosulttá válnak a nyereménysorsolásra – tudtuk meg az Egészségügyi Minisztériumtól. – Az ősszel induló informatív kampányt egy nemzetközi gyógyszergyártó cég magyarországi leányvállalata szervezi húszmillió forintból. A nagy értékű fődíj a minisztérium közlése szerint nagyobb részvételre ösztönözheti a nőket.

Az ötlet Ausztriából származik, ahol egyharmadával növelte a részvételt az intenzív kampány és a nyereményjáték. Magyarországon évente kétezer új méhnyakrák-megbetegedést diagnosztizálnak. A mellrákkal együtt ez az a ráktípus, amelybe a legtöbben halnak bele. Míg Finnországban évente tizen, Magyarországon több százan nem élik túl a megbetegedéseket. Ez rendszeres szűréssel megelőzhető lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!