Hírek

2005.07.22. 00:00

Árkartellel gyanúsít pénzváltókat a hivatal

J. Á.

A Gazdasági Versenyhivatal  három pénzváltónál tartott helyszíni vizsgálatot, s több pénzváltot is árkartellel gyanúsít. A gyanú az Exclusive Change, Exclusive Best Change, Exclusive West Change, Exclusive Pannon Change, Exclusive Special Change, Exclusive Extreme Change Kft., az AND NOW Kft., a Corner-Trade Kft., a NorthlineKft. és a Godd Change Kft. pénzváltókkal szemben merült fel. A hivatal szerint ugyanis feltételezhető, hogy a vizsgált cégek naponta egymás között egyeztetik a valutavásárlási és -eladási árfolyamokat. Ezt követően a vállalkozások által működtetett valutaváltók területenként egységesen alkalmazzák az egyeztetett árfolyamokat.

Pincési István, az egyik érintett Corner Trade Kft. pénzügyi igazgatója lapunknak elmondta, hogy pár perce olvasták a hírt, és nem értik, hogy miért gyanúsítják őket árkartellel. Elmondása szerint velük még soha nem történt hasonló eset, de várják a GVH konkrét bizonyítékait. Másfél-két százalékos is lehet a kft.-hez tartozó pénzváltók közti árfolyamkülönbség. Ez attól függ, hogy a város melyik helyén van a pénzváltó. – A nyolcadik kerületben nyilván magasabban van az árfolyam, mint a második kerületben – mondta Pincési.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!