Hírek

2005.06.06. 00:00

Vitatott ingatlaneladások Angyalföldön

Évek óta jogszerűtlenül értékesíti ingatlanjait az angyalföldi önkormányzat – állítja Weszelovszky Zoltán, a XIII. kerületi Fidesz frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus szerint az MSZP-SZDSZ-es vezetés a saját vagyongazdálkodási rendeletét sem veszi figyelembe.

Kiss Gergely

– Rendre pályázatok kiírása nélkül döntenek a különösen nagy értékű ingatlanok eladásáról – mondja Weszelovszky. – Ez a gyakorlat már évek óta tart. A kerületi szabályzat korábban ötvenmillió forintban állapította meg azt az értékhatárt, ami fölött versenyeztetni kell. Ezt többször megszegték, amit mi minden egyes alkalommal kifogásoltunk. Két évvel ezelőtt az értékhatárt ötszázmillió forintra emelték. A szabálytalanságoknak sajnos ez sem szabott gátat, a pályázat nélküli értékesítések tovább folytatódtak.

Az ellenzéki párt kifogásait az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata is megerősítette. Az ugyanis megállapította, hogy a vagyongazdálkodási rendelet előírásaival ellentétben 2003-ban négy esetben sem folytattak le versenyeztetési eljárást. Ráadásul a szakértői értékbecslés is elmaradt. A fideszes frakcióvezető szerint a kerület törvénysértő módon elidegenített közvagyonának szerződésekben megjelenített értéke tíz milliárd forintra tehető. Az ellenzéki párt a viszszáságok felderítésére vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a múlt heti testületi ülésen. Ezt a kormánypárti többség leszavazta.

– Nincs értelme a bizottságnak, mivel az ÁSZ csak az eljárás módszerében talált hibákat – mondta Borszéki Gyula, a kerületi MSZP elnöke. – A döntéshozatalban nem találtak kivetnivalót. Ráadásul a kerület vagyona az elmúlt évek alatt tizennégy százalékkal nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!