Hírek

2005.06.28. 00:00

Vincze Lilla kutyapiszok ellen kampányol

Rados V.

– Imádom Terézvárost, a Köröndöt, ahol lakom, és szeretném, ha tisztaság lenne – mondja Vincze Lilla. Az énekesnő három kiskutyájával, Jumival, Moncsival és Zsebibabával szerepel egy közérdekű reklámban. A VI. kerületi önkormányzat kisfilmjét több tévécsatorna vetíti. A kampányt az utcák és a terek tisztaságáért indították. De ha valaki rákattint az önkormányzat honlapján kéken díszelgő Picasso-kutyára, az interneten is megnézheti. A film másik szereplője Markó Iván táncművész, a kerület szülötte és díszpolgára. Ő nagy tesű, borzas kedvencét sétáltatja végig büszkén a Pesti Brodwayn.

A művészek az Intelligens Kutyatartók Klubjának alapító tagjai. Példát mutatnak a kutyagumi-mentes ebsétáltatásból. Az önkormányzat kiadta a jelszót: „Még a terézvárosi kutya sem tud maga után takarítani”. Vagyis nekünk, a négylábúak gazdáinak kell erre odafigyelnünk. Segít ebben a száznegyven gyűjtőzacskó, amelyet az ürülék számára kitesznek a köztereken. Bárki megtalálhatja őket a parkolóórák oldalán. Száz táblát is elhelyeztek a fenti szlogennel. Szórólapokat ugyancsak osztogatnak. – Nem keménykedünk – mondja Verók István polgármester. – Szép szóval akarunk hatni az emberekre.

Persze ha ez nem válik be, jön a szigor. Szeptemberig tart a türelem, de aki azután is otthagyja az ebürüléket az utcán, könyörtelen büntetésre számíthat. (A VIII. kerület eljutott idáig: a féléves meggyőzőkampány után már a bírságnak van a szezonja.) Nagy baj, hogy nemcsak az ártatlan négylábúak piszkolnak úton-útfélen. – Elkeserítő – panaszolja Vincze Lilla. – Egyre többen végzik szükségüket a bokrokban. A kutyákat e téren a környékünkön lassan túlszárnyalják az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!