Hírek

2005.06.04. 05:32

Vezetőképzés a Corvinus Egyetemen

A Budapest Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karához tartozó Corvinus School of Management októbertől indítja megújult, angol nyelvű MBA-képzését.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="193"] Balról: Kerekes Sándor, a Budapest Corvinus Egyetem dékánja, Konrad Wetzker, a Boston Consulting Group magyarországi ügyvezetője és Buzády Zoltán, a program igazgatóhelyettese
[/caption]A világszerte elterjedt MBA- (Master of Business Administration) képzésben részt vevők közép- és felsővezetők számára fontos, elmélyült tanulmányokat folytatnak.
Konrad Wetzker professzortól, a Boston Consulting Group magyarországi ügyvezetőjétől és az MBA-program igazgatójától a tegnapi sajtótájékoztatón megtudtuk: az eddigi nemzetközi tapasztalatokból arra következtetnek, hogy Magyarország nagymértékben erősítheti gazdasági helyzetét, ha regionális szolgáltatóközponttá válik. Ennek alapfeltétele, hogy szakképzett és magas szintű munkaerőt tudjon biztosítani a vállalkozásoknak az ellenőrzés és a piackutatás területén. – Szeretnénk elérni, hogy a régió legvonzóbb MBA-képzését nyújtsuk. A régió igényeihez igazodó, minőségi képzésben akarjuk részesíteni a vezetőket – hangsúlyozta a professzor. A program irányítását végző Bod Péter Ákos profeszszortól megtudtuk, a nappali képzés egy-, a levelező kétéves képzési időt jelent. Mindkettőre korlátozott számú hallgatót vesznek fel, azaz 25-25 főt. A felvételizőnek beszélgetésen kell bizonyítania alkalmasságát. Itt mérik fel, hogy meg tud-e felelni a követelményeknek.

Az oktatási idő mintegy kilencszáz órájának kétharmadát esettanulmányok és gyakorlati problémák megoldása teszi ki. A vezetőképzésre nem csupán gazdasági végzettségű diplomásokat várnak. A képzés díja hazai viszonylatban nem olcsó, nemzetközi összehasonlításban viszont nem számít drágának a 3,8 millió forint. – A képzés kialakításába és az oktatásba is bevonjuk a legnagyobb hazai vállalatokat. A programot felügyelő kuratórium tagjai közé meghívást kaptak a nagyobb magyar cégek képviselői. Ezzel biztosítjuk a folyamatos szakmai és gyakorlati felügyeletet, a program és a piaci elvárások összehangolását – mondta Bod Péter Ákos.

Az MBA-program oktatása kizárólag angol nyelven folyik. Része még egy egyhetes látogatás a Corvinus Egyetem valamely külföldi partnerintézményénél, valamint rendszeres vezetői képességfelmérés és -fejlesztés – tette hozzá Kerekes Sándor, a Corvinus Egyetem dékánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!