Hírek

2005.06.14. 07:25

Vádlott lett a neves alkotmányjogász

Szikinger István, a neves alkotmányjogász ma a vádlottak padjára ül.

Szemán L.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon délután egy órakor kezdődik az elsőrendű vádlott, L. Attila Gézáné és a másodrendű vádlott, Szikinger István pere. Mindkettőjüket lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolja az ügyészség.

Érdekes egybeesés, hogy Szikinger éppen Tasnádi Péter védője volt akkor, amikor 2003 márciusában házkutatást tartottak a rendőrök nála, és egy pisztolyt találtak. A parabellum egy dobozban hevert, és Szikingernek nem volt engedélye a tartására. Az ügyvéd gyanúsítotti kihallgatásán azt mondta, hogy egy korábbi ügyfelének hozzátartozója bízta rá a dobozt, ám azt ő ki sem nyitotta, nem tudta, mi van benne. Szikinger egy nyilatkozatában a nyilvánosság számára is elmondta: amikor a rendőrök rákérdeztek a dobozra, felajánlotta nekik, hogy beviszi azt, ám a rendőrök ragaszkodtak a házkutatáshoz. Az ügyvéd aztán megmondta a nyomozóknak, hogy pontosan hol van a doboz. A ma kezdődő per másik vádlottja éppen az a hozzátartozó, aki a fegyvert átadta megőrzésre az ügyvédnek.

Maga az ügy pedig akkor kezdődött, amikor 2002-ben a XVI. kerületben ma is ismeretlenek lelőtték Szikinger korábbi ügyfelét, T. Ottót. A férfi ellen korábban több merényletet is megkíséreltek, akkor sikertelenül. Még azt a támadást is túlélte, amikor féltucatnyiszor belelőtt valaki. Végül azonban vélhetően egy bérgyilkos elvégezte a munkáját, a férfi meghalt. A nyomozók T. Ottó halála után jutottak el egyik hozzátartozójához, aki elmondta nekik, hogy az elhunytnak volt egy pisztolya is, amelyet állandóan a fejpárnája alatt tartott. Ezt a hozzátartozó átadta egy dobozban az elhunyt védőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!