Hírek

2005.06.10. 00:00

Tízmilliókat bukhat Pálffy

A Reggel értesülései szerint minimum tíz-, de akár több mint húszmillió forintot is fizethet Pálffy István, az MTV jelenlegi híradósa a TV2-nek.

Körmendi Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="287"] A Tények és a Jó estét, Magyarország című hírműsorok korábbi arca ellen szerződésszegés miatt indított pert korábbi kenyéradó gazdája. A TV2 jogászai szerint Máté Krisztinát túl gyorsan cserélte Varga Editre (képünkön) a sztárhíradós.
[/caption]Pálffy 2002 szeptemberében búcsúzott el a kereskedelmi csatornától. Az elválás, a TV2 akkori elnöki közleménye szerint sima ügy volt. „Pálffy István egy televíziós korszak emblematikus személyisége, akinek komoly rész jutott a tv2 sikertörténetéből – közölte akkor Pintér Dezső. A kereskedelmi televízió elnöke hangsúlyozta, hogy Pálffy István és a tv2 a legnagyobb békességben vált meg egymástól. Szavai szerint „Pálffy István új kihívásokkal szeretne szembenézni, és a tv2 azt kívánja, hogy ez sikeres legyen”. Csakhogy a híradós néhány hónap múlva, konkrétan 2002 novemberében, már az MTV képernyőjén mondta a híreket, és ez a tény a kereskedelmi tévé szerint súlyos szerződésszegés volt a műsorvezető részéről. – Igen, valóban perben állunk Pálffy Istvánnal a műsorvezető szerződésszegése miatt – erősítette meg a Reggel értesüléseit Lóránt Gergely, a TV2 szóvivője.

A jogi hajcihő már több mint három éve húzódik. Úgy tudjuk, első fokon a TV2 nyert, Pálffy azonban fellebbezett, és az ügy most a táblabíróság asztalán fekszik. Informátoraink szerint az elnöki „békeközleménnyel” ellentétes a valóság. „Pálffy hirtelen és zavaros körülmények között távozott a TV2-től” – tudtuk meg informátorunktól.

– Folyamatban lévő ügyről nem kívánok nyilatkozni – mondta lapunknak Pálffy tegnap, azonban egy 2003. június 13-án megjelent interjújában a következőket mondta: „Maga a válóok, a casus belli az volt, hogy megszegték a szerződést. Ezt persze majd a bíróság megállapítja. De erre már csak azután került sor, hogy nem tudtunk megegyezni abban, hogy én a kereskedelmi televízióban úgy tudjam tartani az irányt, ahogy én azt valamikor elképzeltem, hogy odajussak, és hozzáférjek a kormánykerékhez, tudjam befolyásolni azt, hogy merre megyek, és ne csak sodródjak a piac és a televíziós ipar különböző eseményei között.”

A perről – annak titkossága miatt – további részleteket nem kívántak elárulni a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!