Hírek

2005.06.04. 05:34

Tinibálvány az arénában

Egymás után jönnek a fővárosba a külföldi popcsillagok. Így hát nem hiányozhat a sorból a kanadai származású tinibálvány sem, a mindössze huszonegy éves Avril Lavigne.

Tornai Szabolcs

Mesébe illő sikertörténet, hamisítatlanul amerikai recept szerint. A kanadai kisvárosban született kislány már kétéves korában énekel. Tízévesen már számokat ír. Még csak tizenöt, amikor New Yorkba költözik bátyjával, hogy valóra váltsa álmait. Egy csapásra sikerül is neki. Az Arista Records főfejese, L. A. Reid felfedezi egy lerobbant lokálban, ahol Avril épp egy versenyen énekel. Másnap már egy előkelő irodában találja magát az 57. utcában. Reid nyomban lemezszerződést kínál neki.

Két éven át Avril szorgalmasan írta dalait, de nem volt elégedett velük. Újból levegőváltozásra volt szüksége, kipipálja New Yorkot, és átrepül a nyugati partra. Ott aztán sikerült összehoznia az első lemezt, amely 2002 nyarán jelent meg Let Go címmel. Több mint tizennégymillió fogyott belőle világszerte. A tinik a Föld minden táján megőrülnek Avrilért. És ekkor Avril csupán tizenhét volt. Két év múlva a második lemez, az Under My Skin is előre borítékolhatóan világsiker lett. Az Avril iránti rajongás mindenütt hisztérikus méreteket ölt. Koncertjeire a jegyek napok alatt elfogynak. Az amerikai mese kezdődik, hogy Avril mindig is fiús volt. Fiúkkal játszott, babázás helyett télen jégkorongozott, nyáron baseballozott. És persze nem maradhatott ki életéből a görkori meg a gördeszka sem. És ez a vagány csajszi most a szórakoztatóipar gépezetében olajozottan működő fogaskerék. Lehet szorítani érte, hogy a gépezet ne darálja be, ne csavarja ki, és dobja el, mint egy citromot. Közismert, hogy nála sokkal keményebb fából faragott sztárok is önrombolásba vagy öngyilkosságba hajszolták magukat.

De szerencsére Avril él és virul. A magyar rajongók határtalan örömére ma este Budapesten, a Sportarénában lép fel, ahol olyan hisztérikus rajongásra számíthat, mint bárhol a világon. Bármennyire is amazontermészet, le a kalappal a törékeny kislány előtt, hogy nem roppan össze a világsiker úthengere alatt.

nem hiányozhat a sorból a kanadai származású tinibálvány sem, a mindössze huszonegy éves Avril Lavigne. Tornai Szabolcs -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!