Hírek

2005.06.30. 05:33

Tehetetlenkednek a városvezetők

Balaton Balázs

Biztos vagyok benne, hogy valakinek hatalmas üzlet a Városházán a bazársor. Mármint annak megléte. Ugyanis közel egy éve üresen állnak a kiskörúti épületek, elcsúfítva a belvárosi képet. Az üzletek ablakain plakátok, maga az épület rohad és omladozik.
Ez azonban senkit nem zavar. Még azokat sem, akik az ablakaikból rálátnak erre a mocsokra. Ők pedig a városvezetők. Demszky Gábor és helyettesei évek óta nézik az általuk vezetett város szégyenfoltját. Ez azonban nem zavarja őket. Nézik, nézegetik. Közben elutaznak néha külföldi tanulmányútra, s megállapítják: mennyivel szebb Prága, Bécs vagy esetleg az adriai tengerpart. Nálunk viszont nincs pénz a megújításra.
Tisztelt uraim! Ez most nem pénz kérdése, hanem elhatározásé. A műemlékvédelmi illetékes is csak az időt húzza. Fontosabb dolga van, hiszen most adják el tizenegymilliárdért az ország kastélyait.
Azokat az embereket nem zavarja a kiskörúti bazársor, akiket mi választottunk a Városházára. Bennünket azonban zavar. Az ő közönyük is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!