Hírek

2005.06.10. 00:00

Szombaton újra Orbán lehet a Fidesz elnöke

Pálinkás József, a Fidesz kulturális tagozatának vezetője is alelnökjelöltként indul a szövetség szombati tisztújító kongresszusán Pelczné Gáll Idikó önkormányzati képviselő és Varga Mihály gazdaságikabinet-vezető mellett. A gyűlésen döntenek az elnök személyéről is, aki várhatóan ismét Orbán Viktor lesz.

I. A.

Pálinkás cáfolta azt a sajtóhírt, miszerint az elnökségből kikerüléséből fakadó személyes sértettsége játszott volna szerepet alelnöki jelölésében. Az alapszabály módosításával lehetőség nyílt arra, hogy Schmitt Pál és Pokorni Zoltán mellett további alelnökei is legyenek a Fidesznek. A Budapesti Nemzetközi Vásár területén tartandó szombati kongresszuson 1800 küldött vesz részt, akiket közel ezer szervezet delegál. A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus csak olyan jelölteket választhat, akiknek a neve a kongresszus előtti tizenötödik napon felkerült a jelöltlistára. Egyébként a kongresszuson új nevet csak akkor vehetnek a jelöltlistára, ha azt a küldöttek legalább egyharmada támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!