Hírek

2005.06.25. 00:00

Szócsata a Bikásról, bár a munka már elkezdődött

Vég Márton

Tovább csatázik egymással a Bikás Park Egyesület és az újbudai önkormányzat. A vita tárgyát a XI. kerület egyik legnagyobb zöld területe, a Bikás Park képezi. A kismamák és nyugdíjasok által gyakran látogatott, 7,6 hektáros területből ugyanis 1,8 hektárt az Univer-Coop Kft. bérbe vett. A nézeteltérés ellenére a vállalkozást köti a szerződésben szereplő két hónapos határidő, így a héten elkezdődött a sportudvar rendbetétele. A társaság felújítja a kosárlabdapályát, kialakít egy műfüves focipályát és „renoválja” a pingpongasztalokat. – Egyre több terület kerül ki az ingyenes használatból. Nem látjuk biztosítottnak, hogy a folyamat végén az önkormányzat nem fogja eladni a közparkot – mondja Klacskó Géza, a környezetvédő civil szervezet elnöke.

Természetesen a kerület vezetőit is megkérdeztük a jelenleg igencsak lepusztult, elhanyagolt állapotban lévő park sorsáról. – Nem áll szándékunkban eladni a területet, a Bikás Park az önkormányzat tulajdonában marad. Lefogadom, hogy megváltozik a tiltakozók véleménye, amint meglátják a megkezdett felújítási munka eredményét – állítja Balázs Gyula, a kerület alpolgármestere. Így talán megnyugszanak a kedélyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!