Hírek

2005.06.21. 06:37

Olasz és moldáv ősei lehettek Putyin elnöknek

Vlagyimir Putyin orosz elnök ősei olasz kivándorlók lehettek. Ezt állítja egy itáliai üzletember, akit történetesen Franko Putinnak hívnak.

Cs. E.

A rokonság akkor fogalmazódott meg a kereskedőben, amikor a szerb határon a vámosok megkérdezték, hogy tartják-e egymással a kapcsolatot. Franko Putin nem töprengett, s elkezdte kutatni a családfáját. Ebből kiderült, hogy a 18. században több Putin nevű olasz vándorolt ki Oroszországba Veneto tartományból. Ez azonban még nem minden. Az orosz tudósok cáfolják a feltételezést. Ők az államfő családfáját vizsgálták, s eszerint Vlagyimir ősei már a 17. században a Tveri kormányzóságban éltek. A helytörténészek a Káma folyó vidékén is találtak putyinokat. Ők a régi hitűekhez tartoztak, madarakra vadásztak, gombát gyűjtöttek, s a munkát nevezték putyinának, azaz halászatnak. Van más elmélet is. Egy moldovai lap szerint Putyin onnan származik, s a 18. században az uralkodónak volt egy Vlad Putino nevű katonája. A neve azért maradt fenn, mert megmentette az orosz cár életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!