Hírek

2005.06.09. 00:00

Nincs elég pénz a kerületben a tasakra

Lázin M. A.

– Mégis, mibe tegyem Bogica ürülékét? – teszi föl a kérdést Kollát Anna, erzsébetvárosi lakos. A hölgy panasza érthető, ugyanis a kutyagumit befogadni hivatott utcabútorok oldalán található zacskótárolók estére rendre kiürülnek. Azaz a kerületben az adott négylábúmennyiséghez képest kevés a kitett ürülékgyűjtő tasak. – Itt közel háromezer eb található – vélekedik Gergely József, Erzsébetváros alpolgármestere. – Mivel a kerület kicsi, mindössze két négyzetkilométer, az ebeknek igen apró élettéren kell osztozniuk.

A zacskók gyors eltűnése egyébként régi keletű probléma. Némelyik állattartó türelme fogytán, már jelezte ezeket a gondokat az önkormányzatnak.– Valóban kaptunk olyan jelzéseket, hogy a tárolók hamar kiürülnek, de nincs több pénz a zacskókra – mondta egy, nevének elhallgatását kérő hivatalnok. A polgármesteri hivatal munkatársa hozzátette, sajnos rendszeresen előfordul, hogy némelyik ebtulajdonos az egész tasakmennyiséget egyszerre elviszi. Természetesen igyekeztünk megtudni, mennyi ürüléktároló utcabútor található a kerületben, ám az illetékest lapzártánkig nem tudtuk elérni. Ugyancsak homályban maradt, mennyi pénz jut ilyen célra Erzsébetvárosban.

– A gazdák amúgy maguk is sokat tehetnének a tisztaságért – dohog Gergely József. Aki egyben azt is hozzátette, a polgárok nem várhatnak örökké az önkormányzatra. Mert ugyan igaz, valóban bosszantó, ha nincs zacskó, de ezt már a sétáltatás előtt is a zsebükbe gyűrhetnék az ebtartók. Legfeljebb hazaviszik, ha találtak a dobozban másikat. – Az ebhez ugyanis nem csak az eleje, de a vége is hozzátartozik – fűzi tovább gondolatait az alpolgármester. A kerületben egyébként lakásonként két kutya tartható. Ezt túllépni csak jegyzői engedéllyel szabad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!