Hírek

2005.06.17. 00:00

Németország készül a katolikus világtalálkozóra

Javában folynak a kölni katolikus világifjúsági találkozó előkészületei. Németország-szerte nagy a lelkesedés, hiszen XVI. Benedeket az emberek a „mi pápánkként” emlegetik. Bár a nagyszabású rendezvény időpontja augusztus 18., a Vatikánnal már július elején megkezdődnek az egyeztetések.

Toronyi A.

Elképzelések szerint a szentatya délfelé érkezik meg a Köln/Bonn repülőtérre. Horst Köhler köztársasági elnök üdvözlő beszéde után XVI. Benedek felkeresi a kölni érsek székhelyét, ahol látogatása idején lakik majd. Még aznap a Rajnán hajózva integet a körülbelül félmillió zarándoknak, elmegy a kölni székesegyházba és a város belvárosában szót vált a hívőkkel. A következő két napban több megbeszélést és kihallgatást terveznek, majd augusztus 20-án a Köln melletti Frechenben a világifjúsági találkozó több százezer résztvevője előtt esti misét mond a pápa. Másnap ugyanitt lesz a rendezvényt záró istentisztelet is.

Június elejéig csaknem 345 ezren jelentkeztek a németországi találkozóra, háromnegyed részben európai országokból. A látogatók többsége közösségi szállásokon töltheti az éjszakát, főként iskolákban. Püspökök és bíborosok százai is találkozni akarnak a fiatal katolikus hívőkkel. Kiszivárgott hírek szerint rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítanak: a rendőrség húsz százada áll majd készenlétben. Csupán a zarándokok útvonalának kijelöléséhez hat kilométeres terelőrácsra lesz szükség.

Toronyi A. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!