Hírek

2005.06.11. 00:00

Nem szerelmi légyott volt

Bőhm András (SZDSZ) és Gy. Németh Erzsébet (MSZP) koalíciós frakcióvezetők Prágába utaztak. Az eseményről nem értesítették a sajtót, így az egyik bulvárlap az utazás céljaként gyengéd együttlétet feltételezett.

Zsidai P.

Gy. Németh Erzsébet a Reggel kérdésére közölte, hivatalos úton tartózkodtak péntekig a cseh fővárosban. Azért indultak oda, hogy megtudják, mennyire valós az a kép, amelyet Budapest kritikusai mintaként állítanak be. – A Bezzeg Prága! szállóige igazságtartalmára voltunk kíváncsiak – magyarázta.

Tárgyaltak Hana Halova szociálpolitika, kisebbségi és egészségügyi főpolgármester-helyettessel. Megbeszélést folytattak a Magyar Kulturális Intézetben és a Magyar Kereskedelmi Kirendeltségen is. A frakcióvezetőnőnek a belvárosban dolgozó szemetes autók nyerték el leginkább tetszését. A kisebb befogadóképességű járművek az utcai szemeteseket ürítik naponta többször is. Ezt megvalósíthatónak tartaná Budapesten is.

Gy. Németh Erzsébet Bőhm Andrással jót nevetett a feltételezésen, hogy édes ketteseben töltötték az időt. Ez azért sem igaz, mert velük tartott a főváros külügyi irodájának munkatársa, aki az utat előkészítette. Persze megérti, hogy nagy szellemi érdeklődést váltott ki a látogatás, de legalább ilyen hasznosnak tartaná, ha a kulturális bizottság londoni, a környezetvédelmi bizottság osloi tapasztalatairól is tájékoztatna a sajtó. Bőhm Andrástól megtudtuk, a Magyar Távirati Irodának eljuttattak egy közleményt, hogy tisztázzák az esetleges félreértést. Ez azonban nem jelent meg. Lapunk úgy értesült, az utazás híre a fővárosi MSZP köreiből jutott el a sajtóhoz. Gy. Németh Erzsébet valamelyik rosszakarója adta ki a témát, hogy hírbe hozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!