Hírek

2005.06.30. 05:52

Nem sugárzik a hírbe hozott iskolaépület

A háttérsugárzás mértéke sem az épületen belül, sem annak közelében nem közelíti meg az egészségügyi hatértéket abban a kunszentmártoni iskolában, amelyről az a hír járta, hogy az épület anyaga több pedagógusnál is rákos megbetegedést idézett elő. A kohósalakból épült iskolában az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat megbízásából végzett háttérsugárzás-méréseket egy debreceni kutatóintézet.

BAMA

A helyiek egy ideig úgy tartották, hogy a megbetegedéseket az azbesztszigetelés jelenléte okozta, ám egy korábbi vizsgálat szerint az épületben nincs ilyen anyag. Vjacseszlav Zaharcsenyko tisztifőorvos szerint az iskola szerkezeti felépítése nem járulhatott hozzá a tanárok megbetegedéseihez. A szakvélemény még készülőfélben van, de a tisztifőorvos elmondta: annak megérkeztével beigazolódik a feltételezések alaptalansága. Arról egyelőre nincs hivatalos adat, hogy az iskolában valóban magasabb volt-e a daganatos megbetegedések száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!