Hírek

2005.06.08. 00:00

Nem hagyja magát kirúgni a képviselő

MENESZTÉS Olvasónk és lakótársai menesztenék a közös képviselőt. Ő nem tágít, a felmondó levelet formai okokra hivatkozva nem fogadta el. A lakók tanácstalanok.

BAMA

Ha a társasház lakói fel akarják menteni a közös képviselőt, a témában közgyűlést kezdeményezhetnek. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában mondták el. Ehhez a lakók tulajdonhányad szerinti legalább egytizedének akarata szükséges. A kezdeményezők kötelesek megjelölni az összehívás okát és a napirendi pontokat. A közgyűlést a közös képviselő hívja össze, de ha tizenöt napon belül nem intézkedik, ezt bármelyik kezdeményező megteheti. Az eseményről a tulajdonostársakat a gyűlés előtt legalább nyolc nappal írásban értesíteni kell, illetve tájékoztatót kell a házban kifüggeszteni. A közös képviselőt szintén értesítsék, elvégre a téma az ő visszahívása.
A közgyűlés akkor határozatképes, ha a lakók tulajdonhányad szerinti legalább fele jelen van. Amennyiben ez nem jön össze, tizenöt napon belül megismételhetik a közgyűlést azonos napirendi pontokkal. Ilyenkor már a jelenlévők számától függetlenül meghozhatják a döntést. Ajánlatos megválasztani az új közös képviselőt is, hogy az átvehesse az ügyek intézését a régitől.
Ha valaki nem tud elmenni a gyűlésre, meghatalmazást adhat egy általa kiválasztott személynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!