Hírek

2005.06.17. 00:00

Molnár Anikó lefőzte a svédeket

Ma este derül ki, melyik zenészcsapatra szavaztak legtöbben, kik nyerik a Viva Comet gömböket. Fellépésével színesíti a rendezvényt a szenzációs svéd trió, a BWO.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Molnár Anikó vitézül meglovagolja a négykerekűt, mögötte Alexander, a BWO svéd trió szövegíró-zeneszerzője. Mellette a quad kormányánál a szőke fürtös svéd, az énekes Martin ül.
[/caption]Tegnap a magyar tájjal, trendi szokásokkal, magyaros vendéglátással ismerkedtek a svédek. – Úgy jövök Magyarországra, mint haza. Évekkel ezelőtt, amikor kiszálltam a vonatból a Keletiben, ráéreztem, hogy ide viszszatérek. Így is lett... Odavagyok Pestért – jelenti ki északi nyugalommal és természetességgel Alex. És beletúr a szakállába. A szőke fürtű Martin csak szippantgatja a közép-európai levegőt, először jár nálunk. Mindez a gödöllői dombok között meghúzódó domonyvölgyi lovarda-motorostanya kertjében zajlik. Ide – a négykerekű terepjáró motorokkal (quad) és hátaslovakkal komfortos, házicsárda hangulatú tanyára – hívta meg az EMI Music Hungary a svéd Bodies Without Orgams poptrió két tagját. (Marina Schiptjenko, a harmadik tag, elfoglaltsága miatt nem tudott eleget tenni a meghívásnak.) Alexander Bard szöveget és dalt ír, Martin Rolinski énekel, amit a hangszerré nemesített laptopon adnak elő. Stílusuk a Bee Gees, a Depeche Mode és az Abba közé ékelődik 21. századi felhanggal turbózva. Első kislemezük, a Living In A Fantasy, világsikert aratott, vélhetőleg az új, Prototype című albumuk is hasonló pályát fut be.

Sovány Tibor tizenöt évvel ezelőtt alapította a lovas-motoros paradicsomot. – Tizenhat éves lányom egyéves korában agyvelő- és agyhártyagyulladás miatt megvakult, megsüketült, súlyos fogyatékos lett. Kitaláltam feleségemmel, hogy a lovaglás segít a lányunknak a sorsa elviselésében. Ebből nőtt ki a lányom nevére keresztelt Detty lovarda – s hogy a gyerekeket kísérő apukák unalmát elűzzék, tucatnyi quadot állítottak hadrendbe. Ezekre az árkon-bokron átbóklászó öszvér motorokra ült fel Alex és Martin. Az ifjú zenész egymaga ülte meg, viszont a korosabb és óvatos Alex egy profi quadozó mögött, annak derekát jó szorosan átkarolva. És most lássunk csodát: a gépet Molnár Anikó vezette! Hamisítatlan extrém roadshow bontakozott ki a dombos-bukkanós, árkokkal és horhosokkal szabdalt terepen futkározók, bukdácsolók látványa révén. Az sem volt piskóta, ahogy a vadterepeseket a médiacsapat egy GAZ 64-essel, a Varsói Szerződést kiszolgáló szovjet platós teherautóval követte. A lelket kirázta az emberből...

– Két hónapja ismertem meg a quadot, azon nyomban beleszerettem – simogatja lekászálódás közben a bogárszerű négykerekűt Anikó. Szó se róla, profi quadozó. – Amikor felkértek, hogy a svéd zenészek háziasszonya legyek, örömmel vállaltam. Nem csak a quadozás miatt… Szeretek főzni, kíváncsi vagyok, ízlik-e nekik – merthogy Anikó először saját készítésű palacsintával rakta teli az asztalt, aztán nekiállt bográcsgulyást főzni. Szürkült, amikor tálakba mérte Anikó a forró gulyást. Quadozó sikerélményén fellelkesülve, Martin azonnal kanalazni kezdett, a tartózkodó Alex kóstolgatott. Ekkor ajánlottam fel nekik az Erős Pistát. A két skandináv rémülten hőkölt hátra. Mindennek van határa…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!