Hírek

2005.06.18. 00:00

Megújulhat végre a régi gödöllői községháza

Lázin M. A.

Gödöllő központjának egyik, nem éppen szemetgyönyörködtető látványa ma még a volt községháza hatalmas épülete. Most, a képviselő testület legutóbbi döntése értelmében végre megújulhat a ház.
A városatyák ugyanis elfogadták az Öresund Holding Vagyonkezelő Kft. és a Phoeyx Ingatlankezelő Kft. ajánlatát a Dózsa György út 2. szám alatt található ingatlan hasznosítására. A mostani tervek szerint a községházából egy impozáns szállodát alakítanak ki. Ez utóbbi azért is fontos a városnak, mert Gödöllőn jelenleg nincs ilyen jellegű vendéglátóhely.
Természetesen a hotel mellett egyéb, a turisták és a helyi lakosok igényeit kiszolgáló létesítményeket is megvalósítanak majd. Így a tervek szerint lesz itt mélygarázs, sétálóutca, üzletsor, kávézó és vendéglő is. Amennyiben a jogerős bontási engedélyek rendelkezésre állnak, akkor jövő év augusztusára teljesen megújulhat a ház homlokzata. A munkák befejezése 2007. tavaszára várható.
Az építőnek a munka során olyan megoldást kell keresnie, amely a Szabadság téren lévő más létesítmények megközelíthetőségét nem rontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!