Hírek

2005.06.11. 06:43

Megállapodtak a bérmaximumról az NHL-ben

BAMA

Elhárult az egyik legnagyobb akadály az elől, hogy megrendezzék az észak-amerikai profi jégkorongliga, vagyis az NHL 2005/2006-os szezonját. Ugyanis a klubtulajdonosok és a játékosok megállapodtak a sportolói bérek maximumáról. A kanadai Globe and Mail című lap az NHL-vezetőséghez közel álló forrásból úgy értesült, hogy minden csapat bevételeinek legfeljebb az 54 százalékát költheti fizetésekre, és további ötmillió amerikai dollár lehet a jutalom.

Mindezt hivatalosan még nem jelentették be, magyarán formálisan nincs lezárva a tárgyalás. Ahhoz ugyanis, hogy októberben beindulhasson a szezon, még több vitában egyezségre kell jutni. Ugyanakkor minden kétséget kizáróan a bérplafon meghúzása a legnagyobb horderejű döntés. Az is szinte biztosra vehető, hogy ha októberben beindulnak a küzdelmek, akkor az alapszakaszban eltörlik a döntetleneket, egyenlő állásnál büntetőlövések következnek. A kapusoknak még nehezebb dolguk lesz, ugyanis az eddiginél kisebb lábvédőt és kesztyűt viselhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!